2 burokėliai,
2 obuoliai,
pusė saujelės migdolų drožlių,
saujelė kiaulpienių lapelių,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas vaisių skonio balzaminio acto,
po šaukštelį raudonėlių ir
citrinų sulčių,
pusės apelsino sulčių.
U ž p i l u i:
2 šaukštai aliejaus,
po šaukštelį citrinų sulčių,
nutarkuotų citrinų žievelių,
obuolių sirupo,
pagal skonį druskos,
skiltelė česnako.
GAMINIMAS:
Kiaulpienių lapelius nuplaukite, nusausinkite, palaikykite šaldytuve. Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais, sudėkite į riebalais pateptą karščiui atsparią kepimo formą. Nedideliame indelyje sumaišykite aliejų, balzaminį actą, citrinų sultis ir raudonėlius.
Paruoštu padažu apšlakstykite burokėlių griežinėlius, pašlakstykite apelsino sulčių ir, iki taps traškūs, iškepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Atvėsintus burokėlių griežinėlius išdėliokite į lėkštes. Šalia dėkite obuolių skiltelių, ant viršaus - kiaulpienių lapelių.
Migdolų drožles (galite rinktis ir kitus riešutus) pakepinkite, atvėsinkite, užberkite ant salotų. Iš nurodytų ingredientų elektriniu plakikliu paruoškite padažą.