180 g midijų (be geldelių),
250 g ryžių,
50 g parmezano sūrio,
500 ml vištienos sultinio,
250 ml sauso baltojo vyno,
200 ml karšto vandens,
1 svogūno,
1 laurų lapo,
2 džiovintų aitriųjų paprikų,
šiek tiek sviesto,
bazilikų,
juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Stropiai susmulkintą svogūną ir česnaką pakepinkite su sviestu. Sudėkite ryžius ir dar truputį pakepinkite. Tuomet maišydami įpilkite vištienos sultinio, vyno ir vandens, įmeskite laurų lapą ir aitriųjų paprikų ankštis.
Pavirkite apie 30 minučių. Per tą laiką atšildykite midijas ir sudėkite prieš pat baigiant virti ryžiams. Išėmę laurų lapą ir aitriųjų paprikų ankštis sukrėskite sūrį, įberkite pipirų, druskos, bazilikų ir viską sumaišykite.