Apie 400 g kiaulienos išpjovos,
apie 90 g šaltai rūkytos šoninės,
800 g bulvių,
500 ml pieno,
apie 400 g lietuviškų obuolių,
1 indelio (370 ml) marinuotų agurkų,
25 g šviežių petražolių.
GAMINIMAS:
Svarbiausia patiekalo dalis - rūkyta šoninė, suteikianti kepsniui gardų aromatą, bet patiekalo gudrybe derėtų laikyti garnyrą - bulvių ir obuolių košę, kurios skoniui neliks abejingi net visa ko ragavę valgytojai.
Kiaulienos išpjovą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 5 cm ilgio ir maždaug 1 cm pločio juostelėmis. Pabarstykite kepsnelius druska ir pipirais, apvyniokite šonine ir susmeikite mediniais smeigtukais. Dabar kepsnelius trumpai paskrudinkite keptuvėje, o tada pašaukite į 170 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite dar 10 - 15 minučių.
Metas paslaptingajai košei. Nuskustas bulves ir nuvalytus supjaustytus obuolius sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai obuoliai ir bulvės suminkštės, nukoškite ir sugrūskite, pagardinkite ją verdančiu pienu. Marinuoti agurkėliai - puikus šio vokiško skanėsto akcentas.