1 kg bulvių,
3 kiaušinių,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų miltų,
0,5 šaukšto bulvių krakmolo,
5 dešrelių,
2 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
žiupsnelio druskos,
kepimo aliejaus.
GAMINIMAS:
Iš virtų bulvių ir sviesto pagaminkite bulvių košę. Atvėsinkite, įdėkite 2 kiaušinius, miltus, krakmolą, įberkite šiek tiek druskos, viską suminkykite ir iš gautos tešlos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus. Bulvinius rutuliukus suplokite, į paplotėlius įdėkite po pusę išilgai perpjautos, nuluptos dešrelės.
Sujunkite laisvus tešlos kraštus ir suformuokite volelį. Volelius aptepkite išplaktu kiaušiniu, apvoliokite džiūvėsėliuose ir išvirkite įkaitintame aliejuje. Patiekite karštus su agurkų ir morkų salotomis bei pomidorų padažu.