T e š l a i:
25 g mielių,
50 g sviesto,
0,5 stiklinės cukraus,
1 stiklinė pieno,
2 kiaušiniai,
0,5 kg miltų.
G l a j u i:
1,5 stiklinės cukraus pudros.
Varškės į d a r u i:
400 g varškės,
2 kiaušiniai,
6 šaukštai cukraus,
0,5 stiklinės razinų.
Morkų į d a r u i:
2 stiklinės sutarkuotų morkų,
1,5 stiklinės pieno,
8 šaukštai cukraus,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
1 arbatinis šaukštelis cinamono.
GAMINIMAS:
Iš tešlai skirtų produktų paruoškite mielinę tešlą. Varškės įdarui varškę sutrinkite, sumaišykite su išsuktais su cukrumi kiaušiniais ir nuplautomis razinomis. Morkų įdarui sutarkuotas morkas užpilkite pienu su cukrumi ir maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės, įdėkite vanilinį cukrų, maltą cinamoną.
Atvėsinkite, nukoškite. Tešlą padalykite į 2 dalis, iškočiokite plačias juostas, ant jų tepkite skirtingo įdaro ir suvyniokite kaip vyniotinį. Po to abu vyniotinius susukite, sujunkite, dėkite į miltais pabarstytą skardą ir kepkite orkaitėje apie 1 val. Kai pyragas iškeps, aptepkite jį likusiu nuo morkų virimo sirupu, sumaišytu su cukraus pudra. Dar keletą minučių dėkite į orkaitę, kol viršus apdžius.