10 kiaušinių,
20 g želatinos,
1,5-2 stiklinės vištienos sultinio,
150-200 g kumpio,
100 g konservuotų kukurūzų,
100 g šaldytų žirnelių,
1/2 nedidelės raudonos paprikos,
1/2 nedidelės oranžinės paprikos,
petražolių šakelių.
GAMINIMAS:
Kiaušinius gerai išplaukite ir nušluostykite. Tuomet bukame kiaušinio gale atsargiai pradaužkite nedidelę skylutę ir peiliu ją praplatinkite iki 1,5 cm. Kiaušinių turinį išpilkite ir panaudokite kitiems patiekalams ruošti. Tuščius kiaušinių lukštus išplaukite sodos tirpalu ir labai gerai išskalaukite tekančiu vandeniu.
Lukštus išdžiovinkite ir sudėkite į kartoninį kiaušinių dėklą skylutėmis į viršų. Vištienos sultinyje išbrinkinkite ir ištirpinkite želatiną. Kumpį ir paprikas supjaustykite kubeliais. Šaldytus žirnelius apvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite. Į kiaušinių lukštų apačią įdėkite petražolių šakelę ir paprikų kubelių, o ant viršaus sluoksniais dėkite visus paruoštus produktus: kumpį, kukurūzus, žirnelius, paprikas, petražolių šakeles.
Užpildę kiaušinio lukšto tūrį, užpilkite vištienos sultiniu su želatina. Įstatykite kiaušinius į šaldytuvą, kad drebučiai sustingtų. Patiekdami nulupkite kiaušinį (kaip įprastai virtą) ir "drebučius margučius" sudėkite į lėkštę ant salotų lapų. Jei kiaušinis blogai lupasi, galima jį trumpam panardinti į šiltą vandenį ir tuomet lupti.