Riešutų ir vaisių duona receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Riešutų ir vaisių duona


INGREDIENTAI:

100 g miltų,
150 g rudojo cukraus,
3 kiaušiniai,
pusė šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
šaukštelis vanilinio cukraus,
300 g smulkintų lazdynų,
graikinių ir
žemės riešutų,
nesūdytų pistacijų,
stiklinė razinų,
100 g džiovintų abrikosų,
100 g džiovintų slyvų,
sviesto.


GAMINIMAS:

Džiovintus vaisius gerai nuplaukite ir palaikykite šiltame vandenyje, kad šiek tiek išbrinktų. Nuvarvinkite, slyvas ir abrikosus supjaustykite į keturias dalis. Nuplaukite ir nuvarvinkite riešutus. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, rudąjį cukrų ir druską.

Sudėkite vaisius ir riešutus, išmaišykite. Riešutai ir vaisiai turi būti padengti miltiniu mišiniu. Kitame inde gerai suplakite kiaušinius su vaniliniu cukrumi. Masė turi būti tiršta ir puri. Supilkite kiaušinius į miltų ir riešutų mišinį, išmaišykite.

Tešlą supilkite į riebalais pateptą skardą, pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug valandą, kol paviršius gražiai paruduos ir duona atšoks nuo sienelių. Tiesa, jei paviršius ėmė ruduoti per greitai, uždenkite skardą folija. Išimkite duoną iš orkaitės ir atvėsinkite.

Riešutų ir vaisių duona bus gardesnė, jei ją suvyniosite į maistinę plėvelę ir kelias dienas palaikykite. Kambario temperatūroje šis kepinys gali būti laikomas iki dviejų savaičių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668