q150 g silkių filė,
10 ančiuvių,
šaukštas sviesto,
2 dideli obuoliai,
3 kiaušiniai,
svogūnas,
kelios riekelės baltos duonos,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
šaukštas kapotų žalumynų (petražolių, krapų, svogūnų laiškų),
po 3 šaukštus majonezo ir
grietinės,
pusės citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Baltą duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. Kiaušinius išvirkite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais. Svogūną ir obuolius nulupkite, susmulkinkite (pusę obuolio palikite). Svogūnus pakepinkite svieste, kai pagels, sumeskite obuolius.
Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite cukrumi, maltais juodaisiais pipirais ir uždengus keptuvę patroškinkite ant silpnos ugnies, kol obuoliai suminkštės. Atvėsinkite. Į salotines pirmiausia sukrėskite keptų svogūnų ir obuolių mišinį, sudėkite susuktus silkių gabalėlius ir ančiuvių filė.
Užberkite duonos kubelių ir išdėliokite kiaušinius. Prieš pat tiekiant pagardinkite majonezo ir grietinės padažu, puoškite citrinos griežinėliu ir žalumynais.