70 g sviesto,
3 skiltelių česnako,
1-2 aitriųjų paprikų,
6 riekelių baltos duonos,
1 šaukšto alyvų aliejaus,
350 g tigrinių krevečių,
200 g vynuoginių pomidorų.
Citrininiam m a j o n e z u i:
8 šaukštų majonezo,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
2 šaukštų citrinų sulčių,
3 šaukštų smulkintų petražolių.
GAMINIMAS:
Inde sumaišykite smulkintą česnaką, supjaustytas aitriąsias paprikas, sviestą. Duoną sutepkite 2/3 mišinio, sudėkite ant skardos, įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite 6-8 min., po to supjaustykite juostelėmis. Likusį sviestą ištirpinkite keptuvėje.
Apkepkite nuvalytas krevetes 2-3 min., išimkite iš keptuvės, įbeskite smeigtukus. Paruoškite citrininį majonezą: inde sumaišykite visus jam skirtus produktus ir krevetes. Duoną ir pomidorus patiekite į stalą.