Krevetėmis įdaryta lašiša receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Krevetėmis įdaryta lašiša


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

2 kg lašiša.

Į d a r y t i:
400 g krevečių,
nedidelė saldžioji paprika,
7 cm imbiero šaknies gabalėlis,
2 česnakų skiltelės,
ryšelis svogūnų laiškų,
šaukštas saulėgrąžų aliejaus,
50 ml grietinėlės,
2 šaukštai citrininių žuvų prieskonių,
druskos.

P a d a ž u i:
2 šaukštai medaus,
šaukštas citrinų sulčių,
2 šaukštai sojų padažo.

GAMINIMAS:

Lašišą nuskuskite, įdarykite ir nuplaukite. Įpjaukite išilgai stuburo ir žuvį padalykite pusiau. Pašalinkite stuburą, nupjaukite uodegą, pelekus, ištrinkite ašakas. Iš vienos pusės odą peiliu giliai kryžmai įpjaustykite. Paruoškite įdarą. Svogūnų laiškus supjaustykite, česnakus bei imbierą nulupkite ir susmulkinkite.

Papriką suraikykite plonais pusžiedžiais. Krevetes išvirkite, ataušinkite, nulupkite ir išilgai perpjaukite pusiau. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, svogūnus, paprikas, imbierą ir česnakus pakepinkite, kol suminkštės: 3-4 minutes. Pilkite grietinėlę, išmaišykite ir kaitinkite pamaišydami, kol sutirštės.

Tada sudėkite krevetes ir dar minutę virkite. Įdarą nukaiskite, pasūdykite. Ant kepimo popieriaus lapo dėkite keturias 30 cm ilgio virveles. Ant jų oda į apačią dėkite žuvies dalį be įpjovų. Lygiu sluoksniu sukrėskite įdarą, pabarstykite citrininiais prieskoniais, ant viršaus dėkite antrą žuvies dalį ir suriškite virvelėmis.

Skardą šaukite į orkaitę, ją įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros. Žuvį su popieriumi atsargiai perkelkite į skardą. Kepkite 30 minučių. Puodelyje įkaitinkite sojų padažą, medų ir citrinų sultis. Žuvį dėkite į serviravimo lėkštę ir apliekite padažu. Uždenkite folojos lapu ir palikite penkias minutes pastovėti. Tada tiekite.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668