Troškinta lydeka su daržovėmis ir grybais receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Troškinta lydeka su daržovėmis ir grybais


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

1,5 kg lydeka,
500 g pievagrybių,
100 g svogūnų,
250 ml baltojo vyno,
1/2 citrinos sultys,
ryšelis petražolių,
2 citrinžolių stiebai,
50 g smulkintų lazdynų riešutų,
2 raudonos saldžiosios paprikos,
30 g sviesto,
125 ml krietinėlės,
maltų pipirų,
druskos.

GAMINIMAS:

Išdarytą lydeką nuplaukite, nusausinkite, apšlakstykite citrinos sultimis ir pasūdykite. Petražoles nuplaukite, lapelius sukapokite, o jų šakeles ir citrinžoles sudėkite į lydekos vidų. Riešutus paskrudinkite keptuvėje. Svogūnus nulupkite, supjaustykite ketvirčiais. Paprikas nuplaukite, išvalykite ir suraikykite rombais. Grybus supjaustykite griežinėliais.

Svogūnus bei paprikas dėkite į troškintuvą ir patroškinkite su sviestu. Berkite grybus, pagardinkite prieskoniais. Ant daržovių su grybais dėkite žuvį, apibarstykite riešutais, pilkite vyną ir ant silpnos ugnies troškinkite 30 min. Žuvį ir daržoves sudėkite į padėklą. Nuovirą užvirinkite, pagardinkite grietinėle ir supilkite prie patiekalo. Tinka tiekti su baltaisiais ryžiais arba bulvių apkepu.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668