4 bulvės,
2 kiaušiniai,
100 g žaliųjų žirnelių,
4 nedideli, švieži agurkai,
2 rauginti agurkai,
rūgštus obuolys,
1/2 citrinos sultys,
200 g kumpio,
200 g rūkytos jautienos,
majonezo,
petražolių,
krapų,
druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves bei kiaušinius išvirkite, nulupkite, pusę kiaušinio atidėkite, visa kita supjaustykite nedideliais kubeliais. Žirnelius pilkite į kiaurasamtį ir gerai nuvarvinkite. Šviežius ir raugintus agurkus nuplaukite, jei reikia, nulupkite, supjaustykite šiaudeliais. Obuolį nulupkite, rėžkite pusiau, išskobkite sėklalizdį.
Puseles supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Kumpį ir jautieną supjaustykite siauromis 3 1/2 cm ilgio juostelėmis. Viską sudėkite į didelį indą, pabarstykite druska, pipirais, krėskite majonezo ir išmaišykite. Puoškite petražolių ir krapų šakelėmis, kiaušinio pusele.