300 g avienos,
4 bulvės,
svogūnas,
morka,
petražolės šaknis,
saliero šaknis,
2 šaukštai lydyto sviesto,
kelios česnakų skiltelės,
grietinės,
žalumynų,
lauro lapelis,
1/2 stiklinės mėsos sultinio,
druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir sukapokite į šešias dalis. Daržoves nulupkite, nuplaukite. Morkas, bulves ir šaknis supjaustykite kubeliais, svogūnus - griežinėliais, česnakus susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir mėsą 5-7 minutes pakepinkite iš visų pusių.
Mėsą, bulves, morkas ir svogūnus sukraukite į keraminį indą. Įdėkite kapotų salierų ir petražolių šaknų, įmeskite lauro lapelį, berkite druskos, pipirų, pilkite sultinį ir likusį sviestą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros ir šaukite puodelį.
Po 20 minučių troškinį apliekite grietine, apibarstykite česnakais ir smulkintais žalumynais. Troškinkite dar 10 minučių.