Tešla:
1/2 kg. miltų,
2 baltymai,
žiupsnelis druskos,
stiklinė vandens.
Įdaras:
1 kg. obuolių,
150 g. sviesto,
150 g. džiūvėsėlių,
šaukštelis cinamono,
1/2 stiklinės cukraus,
1/2 stiklinės cukraus pudros,
stiklinė vyšnių džemo.
GAMINIMAS:
Iš miltų, baltymų, druskos ir vandens užminkyti tešlą (truputį tirštesnę nei įprastiems pyragams). Uždengti, palikti šiltai 1-2val. Didelio stalo viduryje padėti didelę lėkštę, ją uždengti drobe, per sietelį pabarstyti miltų. Tešlą iškočioti ir padėti lėkštės viduryje. Rankas patrinti miltais ir tešlą nuo vidurio tampyti į abi puses, kad būtų kuo plonesnė. Pusvalandį palaikyti, kad padžiūtų. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, sutarkuoti, suberti cukrų ir cukraus pudrą, cinamoną, išmaišyti (jei obuoliai labai sultingi - įberti džiūvėsėlių). Obuolių masę plonu sluoksniu sudėti ant tešlos ir pašlakstyti išlydytu sviestu. Ant obuolių užtepti vyšnių džemo, o paskui, prilaikant drobe, pyragą suvynioti ir suslėgti. Kepimo skardą patepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais ir dėti pyragą. Jei vyniotinis ilgas - galima perpjauti į kelias dalis. Viršų patepti sviestu ir 30 min. kepti 200 laipsnių temperatūroje. Iškepusį pyragą supjaustyti gabalėliais.