Obuolių - Vyšnių pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Obuolių - Vyšnių pyragas


INGREDIENTAI:

Tešla:
1/2 kg. miltų,
2 baltymai,
žiupsnelis druskos,
stiklinė vandens.

Įdaras:
1 kg. obuolių,
150 g. sviesto,
150 g. džiūvėsėlių,
šaukštelis cinamono,
1/2 stiklinės cukraus,
1/2 stiklinės cukraus pudros,
stiklinė vyšnių džemo.


GAMINIMAS:

Iš miltų, baltymų, druskos ir vandens užminkyti tešlą (truputį tirštesnę nei įprastiems pyragams). Uždengti, palikti šiltai 1-2val. Didelio stalo viduryje padėti didelę lėkštę, ją uždengti drobe, per sietelį pabarstyti miltų. Tešlą iškočioti ir padėti lėkštės viduryje. Rankas patrinti miltais ir tešlą nuo vidurio tampyti į abi puses, kad būtų kuo plonesnė. Pusvalandį palaikyti, kad padžiūtų. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, sutarkuoti, suberti cukrų ir cukraus pudrą, cinamoną, išmaišyti (jei obuoliai labai sultingi - įberti džiūvėsėlių). Obuolių masę plonu sluoksniu sudėti ant tešlos ir pašlakstyti išlydytu sviestu. Ant obuolių užtepti vyšnių džemo, o paskui, prilaikant drobe, pyragą suvynioti ir suslėgti. Kepimo skardą patepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais ir dėti pyragą. Jei vyniotinis ilgas - galima perpjauti į kelias dalis. Viršų patepti sviestu ir 30 min. kepti 200 laipsnių temperatūroje. Iškepusį pyragą supjaustyti gabalėliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668