700 g jautienos arba kiaulienos,
5 bulvės,
4 morkos,
2 stiklinės natūralaus daržovių sultinio,
2 saujos šaldytų žirnelių,
150 g karštai rūkyto kumpio,
2 svogūnai,
4 skiltelės česnako,
stiklainis pomidorų padažo su bazilikais,
šaukštas sviesto,
pusė stiklinės raudonojo sauso vyno,
pagal skonį druskos,
aitriųjų paprikų,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
keli laurų lapeliai,
šaukštas kapotų žalumynų,
šaukštas aliejaus.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais. Sudėkite mėsą į gilesnį dubenį, įtrinkite pipirais ir aitriosiomis paprikomis, pašlakstykite aliejumi, užberkite kapotų žalumynų ir palikite bent pusvalandžiui.
Česnakus ir svogūnus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, kartu su smulkintu kumpiu pakepinkite gilioje keptuvėje svieste. Tada sumeskite mėsos gabalėlius, iš visų pusių gerai apkepkite ir suverskite į puodą su sultiniu.
Bulves ir morkas nulupkite, sudėkite į puodą, supilkite pomidorų padažą, sumeskite laurų lapelius ir troškinkite ant mažos ugnies apie valandą. Kai mėsa bus minkšta, berkite žirnelius, supilkite vyną ir dar kiek pakaitinkite.