5 nedideli virti ar marinuoti burokėliai,
2 virtos bulvės,
2 virtos morkos,
druskos ir
pipirų pagal skonį,
smulkintų žalumynų,
aliejaus,
smulkintų svogūnų,
sūdytos ar rūkytos žuvies.
Rausvajam p a d a ž u i:
2 desert. šaukšt. riebios grietinėlės ar grietinės,
1 šaukšt. vyno acto ir
burokėlių marinato.
GAMINIMAS:
Šiai mišrainei imkite nedidelius virtus ar marinuotus burokėlius ir po 2 virtas bulves bei morkas. Daržoves supjaustykite kubeliais, pabarstykite druska, maltais pipirais, smulkintais žalumynais ir viską išmaišykite su aliejumi. Mišrainę iš karto galite patiekti prie mėsos ar žuvies patiekalų.
Arba į šiek tiek pastovėjusią dar pridėkite smulkintų svogūnų, sūdytos ar rūkytos žuvies, atskirai prie mišrainės patiekite rausvąjį padažą. Jam 2 desertinius šaukštus riebios grietinėlės ar grietinės išplakite su šaukšteliu vyno acto bei burokėlių marinato, kad būtų gražesnė spalva.