1 bulvė,
1 ropė,
1 morka,
1 griežtis,
sūdytų ar marinuotų grybų,
marinuotų agurkų,
poro,
konservuotų žirnelių bei šparagų,
2 1/2 stiklinės daržovių nuoviro,
3 šaukštai miltų,
1 šaukštas sviesto,
1 stiklinė grietinėlės,
šviežių krapų bei
petražolių.
GAMINIMAS:
Atskirai išvirkite smulkiai supjaustytą bulvę, ropę, morką ir griežtį. Sumaišykite, pridėkite smulkintų sūdytų ar marinuotų grybų, marinuotų agurkų, plonais griežinėliais pjaustyto poro, pagal skonį konservuotų žirnelių bei šparagų ir viską išmaišykite.
Gautą daržovių mišrainę apliekite padažu. Jam puode užvirkite pusantros stiklinės daržovių nuoviro, plona srovele supilkite dar vieną stiklinę to paties, tik šalto daržovių nuoviro, sumaišyto su 3 šaukštais miltų.
Kai padažas sutirštės, įmaišykite šaukštą sviesto, stiklinę grietinėlės ir smulkintų šviežių krapų bei petražolių. Viską dar šiek tiek pakaitinkite, bet neužvirinkite. Padažą apliekite mišrainę ir išmaišykite.