4 vištienos šlaunelių (po 200 g),
2-3 rūgštesnių obuolių,
druskos,
pipirų,
1 šaukštelio pankolio sėklų,
2 šaukštelių garstyčių,
1 šaukštelio medaus,
2 šaukštų alyvų aliejaus,
1 raudonojo svogūno,
2 skiltelių česnako,
2 šaukštų kapotų žalumynų,
125 g sidro,
3 šaukštų juodųjų alyvuogių.
G a r n y r u i:
orkaitėje keptų bulvių.
GAMINIMAS:
Paruoškite marinatą: sumaišykite garstyčias su medumi, alyvų aliejumi ir pankolio sėklomis. Įberkite druskos ir pipirų. Šlauneles apibarstykite druska ir pipirais, aptepkite paruoštu marinatu. Palikite 2 val. Obuolius supjaustykite skiltelėmis.
Sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą. Svogūną ir česnaką supjaustykite, sumaišykite su kapotais žalumynais, alyvuogėmis, sidru ir dėkite ant obuolių, apibarstykite druska. Ant viršaus dėkite vištų šlauneles ir pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę.
Kepkite 50 min., po 20 min. šlauneles apverskite. Paruoštą patiekalą apibarstykite žalumynais. Galite patiekti su keptomis orkaitėje bulvėmis.