4 vištų krūtinėlių,
200 g džiovintų abrikosų,
1 svogūno,
1 šaukšto sviesto,
žalumynų,
druskos,
pipirų.
T e š l a i:
200 miltų,
3 kiaušinių,
7 g sausų mielių,
100 g sviesto,
100 ml neriebios grietinėlės,
100 g tarkuoto parmezano sūrio.
GAMINIMAS:
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Džiovintus abrikosus nuplaukite ir perpjaukite perpus. Žalumynus susmulkinkite. Įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus 6 min. Sudėkite vištienos gabaliukus, abrikosus, įpilkite 0,5 stiklinės vandens.
Troškinkite ant vidutinės ugnies, uždengus 10 min. Įdėkite žalumynų, įberkite druskos ir pipirų, nuimkite nuo ugnies. Atvėsinkite. Paruoškite tešlą. Miltus persijokite į dubenį. Įdėkite mieles, įberkite druską ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir vėl išmaišykite.
Sviestą ištirpinkite, sumaišykite su grietinėle, pamažu supilkite į miltų mišinį. Suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite vienalytę tešlą. Į tešlą dėkite atvėsusią vištieną ir išmaišykite. Stačiakampę kekso formą patepkite riebalais.
Išklokite kepimo popieriumi taip, kad jo kraštai nusvirtų į išorę. Sukrėskite paruoštą tešlą, išlyginkite paviršių, užklokite kepimo popieriaus kraštais. Pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 45 min. Skanus ir šiltas, ir šaltas.