30 g grikių,
300 ml daržovių sultinio,
svogūnas,
2 česnakų skiltelės,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
stiklinė pomidorų sulčių,
pomidoras,
čiobrelio šakelė,
maltų pipirų,
druskos.
G a r d i n t i:
česnako skiltelė,
ryšelis bazilikų,
šaukštas tarkuoto parmezano,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Pirmiausia paruoškite padažą: česnaką, bazilikų lapelius ir žiupsnelį druskos sutrinkite grūstuvėje. Po truputį liekite aliejų ir maišykite su sūriu. Grikius užpilkite daržovių sultiniu ir 15 minučių virkite. Svogūną bei česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite su slyvuogių aliejumi, kol gabalėliai nuskaidrės.
Į sriubą supilkite pomidorų sultis, dėkite kubeliais supjaustytą pomidorą, keptus svogūnus su česnakais, kapotus čiobrelius. Įberkite druskos, pipirų ir penkias minutes virkite. Gatavą sriubą nukaiskite. Tiekdami į lėkštes įdėkite po šaukštą sūrio padažo.