400 g silkių filė,
1 laimo sulčių,
2 morkų,
8 pomidorų,
1 svogūno,
4 salotų lapų,
150 ml natūralaus jogurto,
2 šaukštų garstyčių,
2 šaukštų pomidorų padažo,
1 šaukšto kario miltelių,
2 šaukštų serbentų uogienės drebučių,
žiupsnelio druskos,
pipirų,
juodųjų pipirų,
šlakelio brendžio.
GAMINIMAS:
Silkės filė supjaustykite gabalėliais, svogūnus - žiedeliais. Pomidorus ir morkas nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Jogurtą suplakite su garstyčiomis, pomidorų padažu, kario milteliais, serbentų uogienės drebučiais, brendžiu.
Pagardinkite citrinų sultimis, pipirais, druska. Silkės filė ir daržoves sudėkite į salotines ar lėkštę, apliekite paruoštu padažu. Papuoškite salotų lapais.