Pakuotė didelių šviežių arba šaldytų nelukštentų krevečių,
po pusę šaukšto kmynų,
kalendrų,
pankolių sėklų,
gabalėlis aitriosios paprikos ankšties.
M a r i n a t u i:
4 skiltelės česnako,
pusės citrinos sulčių,
po šaukštą austrių,
aitraus mangų ir
tamsaus sojų padažo,
4 šaukštai aliejaus.
GAMINIMAS:
Keptuvėje paskrudinkite visas sėklas ir smulkintą aitriąją papriką. Kai atvės, sumalkite kavamale ir gautu prieskonių mišiniu įtrinkite nuplautas ir nusausintas krevetes. Iš marinato sudedamųjų dalių paruoštu užpilu apliekite į dubenį sudėtas krevetes. Marinuokite per naktį.
Krevetes suverkite ant vandenyje mirkytų iešmelių ir kepkite 3-5 min., kol lengvai apskrus. Neperkepkite, nes krevetės išdžius. Valgykite su šviežiomis daržovėmis ir mangų padažu. Jį paruoškite smulkintą mangą iki vientisos masės išplakus su nedideliu smulkintu svogūnu, pusės apelsino sultimis ir žiupsneliu aitriosios paprikos.