3 pomidorų,
200 ml pomidorų savo sultyse,
250 g mocarelos sūrio,
3 skiltelių česnako,
10 g želatinos,
šviežio baziliko lapelių,
petražolių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite pomidorų sultyse. Susmulkinkite baziliką, petražoles ir česnaką. Pomidorus savo sultyse sudėkite į sietelį ir pertrinkite. Tyrę, susmulkintus prieskonius sudėkite į pomidorų sultis, išmaišykite. Pomidorus ir mocarelos sūrį supjaustykite vienodo dydžio griežinėliais.
Pasirinkite 3 vienodus mažus puodelius (arba formelės), išklokite plėvele, sudėkite sluoksniais pomidorus, mocarelą ir užpilkite pomidorų sultimis. Drebučius dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Užkandėlę išverskite į lėkštę ir papuoškite šviežiais bazilikais.