4 vienodo dydžio bulvių su lūpenomis,
3 valgomųjų šaukštų varškės,
50 g minkšto sviesto,
50 g rūkyto kumpio,
2 valgomųjų šaukštų susmulkintos petražolių žalumos,
krapų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
pipirmečių.
GAMINIMAS:
Bulves su lupenomis kruopščiai nuplaukite, virkite apie 10 min. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Bulves įvyniokite į foliją ir karštoje orkaitėje kepkite apie 1 valandą. Ar bulvės iškepusios patikrinkite mediniu smeigtuku. Iki vientisos masės išmaišykite varškę ir sviestą, suberkite prieskonius, druską, pipirus.
Šį įdarą dar galite paskaninti pakepintais susmulkintais svogūnais, kapoto kumpio gabalėliais ir sutrintomis pipirmetėmis. Kai bulvės iškeps, praplėškite foliją, bulves įpjaukite iki pusės, padalinkite į 4 dalis ir į ertmes pridėkite varškės įdaro. Paskaninkite pakepintu rūkytu kumpiu ir česnako skiltele.