T e š l a i:
500 g miltų,
2-3 kiaušinių,
pusės pakelio varškės,
vandens,
druskos.
Į d a r u i:
200 g virtos arba maltos mėsos,
1 virto kiaušinio,
1 saldžiosios paprikos,
kmynų,
juodųjų alyvuogių,
gvazdikėlių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Iš nurodytų produktų suminkykite tešlą. Ją plonai iškočiokite. Kad tešla neliptų kočiojant, ją patepkite aliejumi. Įdarui sumaišykite smulkiais gabaliukais supjaustytą virtą ar svieste pakepintą maltą mėsą, smulkiai pjaustytą virtą kiaušinį, papriką, įberkite kmynų, smulkiai pjaustytų juodųjų alyvuogių.
Įdėkite kelis gvazdikėlius, druskos, pipirų. Formuokite pyragėlius. Pyragėlių kraštus užspauskite, aptepkite kiaušinio plakiniu, galima ir krakmolu, kad geriau suliptų, ir virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos.