700 g kalakutienos filė,
2 šaukštai aliejaus,
2 raudonieji greipfrutai,
30 g želatinos,
4 juodųjų pipirų žirneliai,
lauro lapelis,
600 ml obuolių sulčių,
maltų pipirų,
druskos.
M a r i n u o t i:
1 citrinos sultys,
2 česnakų skiltelės,
1 citrinos tarkuota žievelė,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2-3 bazilikų šakelės.
GAMINIMAS:
Kalakutienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Česnakus susmulkinkite, bazilikus nuplaukite, nuskinkite lapelius. Dubenyje sumaišykite citrinų sultis, alyvuogių aliejų, tarkuotą citrinų žievelę, bazilikų lapelius.
Į marinatą sudėkite kalakutienos griežinėlius, uždenkite, dubenį statykite į šaldytuvą ir laikykite dvi valandas. Želatiną užpilkite puse stiklinės obuolių sulčių ir 15 minučių palikite pastovėti. Likusius obuolių sultis liekite į puodelį, įberkite druskos.
Įdėkite lauro lapelį ir juodųjų pipirų žirnelius. Sultis užvirinkite ir nukaiskite. Palaikykite dar 10 minučių, tada išimkite lauro lapelį, sukrėskite brinkintą želatiną ir sumaišykite. Greipfrutus ir jų skilteles nulupkite. Kalakutienos gabalėlius išimkite iš marinato, nusausinkite ir apkepinkite su aliejumi po keturias minutes iš abiejų pusių.
Paskaninkite druska, pipirais ir ataušinkite. Į indą, kuriame tieksite drebučius, pilkite kelis šaukštus sulčių su želatina ir palaikykite šaldytuve, kol sustings. Pakaitomis į formą sudėkite kalakutienos griežinėlius ir greipfrutų skilteles. Liekite likusias obuolių sultis su želatina ir statykite į šaldytuvą stingti.