500 g stambių krevečių,
500 ml žuvų sultinio,
30 g želatinos,
1/4 stiklinės šaldytų žaliųjų žirnelių,
žalioji citrina,
5 - 6 krapų šakelės,
morka,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Nedideliame kiekyje vandens išbrinkinkite želatiną. Į sūdytą verdantį vandenį sudėkite krevetes, pavirkite tris minutes, tada pašalinkite jų galvas, kiautą. Žuvų sultinį pašildykite, dėkite išbrinkintą želatiną ir maišykite, kad gabalėliai visiškai ištirps.
Sultinį nukoškite per sietelį, paskaninkite druska ir pipirais. Morką išvirkite, ataušinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Krapus nuplaukite, nusausinkite. Į indelius pilkite šiek tiek sultinio su želatina, ant dugno išdėliokite krevetes, krapų šakeles, morkų griežinėlius ir žirnelius.
Indelius penkias minutes palaikykite šaldytuve. Kai puošinys sustings, supilkite likusį sultinį ir laikykite šaldytuve, kol susidarys drebučiai. Puoškite žaliosios citrinos griežinėliais, žalumynais.