T e š l a i:
125 ml vandens,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
175 g miltų,
1/4 šaukštelio druskos,
1 šaukštelio sausų mielių.
Į d a r u i:
2 šaukštų pomidorų pastos,
po 1 cukiniją ir
pomidorą,
100 g rūkytos lašišos,
60 g pievagrybių,
1 šaukšto krapų,
1/2 šaukštelio raudonėlių,
45 g mocarelos sūrio,
alyvuogių aliejaus,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Sumaišykite miltus, druską, mieles, įpilkite aliejaus, vandens ir viską išsukite. Ją 2-3 min. stipriai minkykite rankomis. Išminkytą tešlą sutepkite aliejumi, apdenkite audiniu ir padėkite šiltai, kad tešla padvigubėtų. Po to perminkykite ir iškočiokite 30 cm skersmens dydžio pagrindą. Dėkite ant skardos ir užlankstykite kraštelius.
Paviršių ištepkite pomidorų pasta, paskleiskite stambia tarka sutarkuotą cukiniją ir pjaustytą pomidorą. Lašišą supjaustykite ir kartu su skiltelėmis pjaustytais grybais sudėkite ant picos. Apibarstykite krapais ir tarkuotu mocarelos sūriu. Pašlakstykite aliejumi ir pagardinkite druska, raudonėliais bei pipirais. Dėkite į 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 18-20 min. Patiekite papuoštą krapais.