250 g konservuotų artišokų,
5 kiaušiniai,
pusė stiklinės virtų ryžių,
stiklinė pieno,
3 šaukštai miltų,
svogūnas,
3 skiltelės česnako,
šviežiai kapotų mėtų,
raudonėlių,
pagal skonį druskos,
pipirų,
tarkuoto brandinto sūrio,
šaukštas svieso.
GAMINIMAS:
Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite svieste, tada sudėkite virtus ryžius, kiek pakaitinkite, suberkite prieskonius ir atvėsinkite. Kiaušinius išplakite iki vientisos masės su miltais ir pienu, palengva įmaišykite svogūnų ir ryžių mišinį.
Į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo skardą dėkite nuvarvintus marinuotus artišokus, užpilkite paruoštu plakiniu ir ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 minutes. Tiekite apibarsčius kapotais žalumynais.