T e š l a i:
3 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 arb. šaukšt. tarkuotos citrinos žievelės,
90 g sviesto,
1,5 stiklinės miltų.
K r e m u i:
4 kiaušiniai,
1,5 stiklinės cukraus,
180 g minkšto sviesto,
2 šaukštai miltų,
2 šaukštai kakavos miltelių,
0,5 l pieno.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos žievele. Sviestą ištirpinkite ir įmaišykite į kiaušinių masę. Suberkite miltus ir gerai išsukite. Iškepkite vaflius ir dar karštus susukite vamzdeliu. Kremui suplakite kiaušinius, cukrų, miltus ir kakavą. Pieną pašildykite iki 40 laipsnių temperatūros ir nuolat maišant plona srovele supilkite į kremą.
Kremą virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišant. Kremo neužvirkite. Kai tik pasirodys pirmieji burbuliukai, nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Atvėsusį kremą padėkite į šaldytuvą. Kambario temperatūros minkštą sviestą plakite plakikliu įdėdami po vieną šaukštą atšalusio kremo. Paruoštą kremą palaikykite šaldytuve 2-3 val. ir užpildykite juo vaflinius vamzdelius.