600 g šviežių špinatų,
200 g grybų (pievagrybių, kreivabudžių),
2 šaukštų alyvų aliejaus,
200 g fetos sūrio,
pusės šaukštelio tarkuotų muskatų,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų,
50 g tirpinto sviesto,
6 nedidelių lavašo lakštų.
GAMINIMAS:
Paruoškite įdarą: nuplautus špinatų lapus užplikykite verdančiu vandeniu, po 3 min. vandenį nupilkite, o špinatus nusausinkite ir pasmulkinkite. Švarius grybus stambiai supjaustykite, trumpai pakepinkite įkaitintame aliejuje ir uždengus keptuvę dangčiu patroškinkite.
Į špinatus sudėkite sutrupintą sūrį ir grybus. Įdarą pagardinkite muskatais, pipirais, druska. Paskirstykite įdarą ant sviestu išteptų lavašo lakštų, susukite, sudėkite į aliejumi išteptą kepimo skardą ir maždaug 15 min. kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.