100 g karštai rūkyto, plonai pjaustyto kumpio,
1 virtos morkos,
80 g marinuotų grybų (pievagrybių, baravykų),
1 rauginto agurko,
140 g marinuotų žiedinių kopūstų.
P a d a ž u i:
pomidorų tyrės,
šaukštelio cukraus,
4 šaukštų augalinio aliejaus,
šaukšto garstyčių tyrės,
žiupsnelio druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Paruoškite padažą: praskieskite pomidorų tyrę dviem šaukštais vandens, sudėkite garstyčias, aliejų, šiek tiek druskos ir pipirų. Skridinėliais supjaustykite morkas, grybus, riekelėmis - agurkus, smulkiai išskirstykite žiedinius kopūstus.
Viską sumaišykite, užpilkite paruoštu padažu ir 2-3 val. palaikykite. Ant didelių griežinių kumpio paskirstykite daržovių bei grybų mišinio ir suvyniokite ritinius. Prieš patiekiant papuoškite marinuotomis daržovėmis, alyvuogėmis ir šviežiais žalumynais.