2 šaukštai garstyčių grūdelių,
po šaukštelį grūstų kmynų ir
pipirų,
šaukštas kapotų mairūnų lapelių,
1 kg kiaulienos nugarinės,
druskos,
pipirų,
150 g svogūnų,
50 g morkų,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai aliejaus,
200 ml šviesaus alaus,
300 ml sultinio,
šaukštas krakmolo.
GAMINIMAS:
Garstyčias sumaišykite su kmynais, pipirais ir mairūnais. Mėsą įtrinkite prieskoniais, druska. Morkas, svogūnus, česnakus stambiai supjaustykite. Troškintuve įkaitinkite aliejų, sumeskite smulkintus svogūnus, morkas ir vis pamaišant kepkite kelias minutes, pabaigoje suberkite česnakus.
Mėsą uždėkite ant daržovių ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite apie 1,5 val. vis pašlakstant alumi ir sultiniu. Iškepusią mėsą uždenkite folija ir palaikykite 10 minučių. Kepant išsiskyrusias sultis supilkite į puodą ir ant viryklės trumpai pavirkite.
Krakmolą ištirpinkite vandenyje, įmaišykite į padažą ir šiek tiek pavirkite. Padažą perkoškite per sietelį, paskaninkite druska ir pipirais. Mėsą supjaustykite gabaliukais ir tiekite su daržovėmis bei padažu.