4 vištų blauzdelės,
druskos,
pipirų,
4 šaukštai augalinio aliejaus,
2 svogūnai,
skiltelė česnako,
125 ml vištienos sultinio,
0,375 l šviesiojo alaus,
2 gvazdikėkiai,
2 šaukštai pomidorų pastos,
cinamono,
aitriųjų pipirų,
50 g razinų,
obuolys,
krakmolo (jei reikia)
GAMINIMAS:
Vištų blauzdeles įtrinkite druska, pipirais ir apkepkite aliejuje iš visų pusių. Suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus. Sumažinkite ugnį, supilkite sultinį ir trečdalį alaus. Paskui įdėkite pomidorų pastos, įberkite gvazdikėlių, cinamono, aitriųjų pipirų ir, uždengę dangčiu, troškinkite ant nedidelės ugnies 30 min.
Tada supilkite likusį alų, suberkite nuplautas razinas ir troškinkite dar 30 min. Likus 10 minučių iki gaminimo pabaigos, įdėkite sutarkuotą nuluptą obuolį, įberkite druskos, pipirų. Jeigu padažas pernelyg skystas, įpilkite vandenyje ištirpinto krakmolo. Patiekite su ryžiais.