300 g ryžių,
500 g kiaulienos sprandinės,
2 saujos razinų,
3 stambios morkos,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
pusė galvutės česnako,
kalendrų,
druskos,
pipirų,
kitų prieskonių,
augalinio aliejaus.
GAMINIMAS:
Ryžius nuplaukite ir užpilkite šaltu vandeniu. Vandenį kelis kartus pakeiskite. Razinas užpilkite karštu vandeniu. Mėsą supjaustykite smulkiais gabalėliais, pabarstykite druska, pipirais ir, sudėkite į gilų indą, apkepkite augaliniame aliejuje. Morkas stambiai sutarkuokite, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir suberkite į indą su mėsa.
Vis pamaišant kepkite, kol morkos ir svogūnai suminkštės. Tada įpilkite karšto vandens, kad apsemtų mėsą, įberkite druskos (negailėkite, kad ryžiai būtų sodrūs, neprėski), uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol mėsa taps minkšta. Česnako skilteles supjaustykite į tris dalis, razinas nusausinkite, kalendrų grūdelius sugrūskite.
Kai mėsa suminkštės, suberkite razinas, česnakus, pagardinkite prieskoniais ir viską išmaišykite. Nuo ryžių nupilkite vandenį ir užberkite juos ant viršaus (nemaišykite). Sultinys turi vos apsemti ryžius. Jei vandens trūksta, įpilkite. Ryžiai turi būti gaminami ant silpnos ugnies, uždengti dangčiu.
Kai didžioji dalis vandens įsigers, plovą vis pamaišykite, kad mėsa su morkomis neprisviltų. Maišykite plovą kas 5 minutes tol, kol išgaruos visas vanduo. Jei ryžių nemirkysite, tuomet sultinio inde turi būti per 1-2 pirštus daugiau.