Graikinių riešutų duona receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Graikinių riešutų duona


Recepto įvertinimas:N/A


INGREDIENTAI:

300 g rupių ruginių miltų,
215 g rupių kvietinių miltų,
2 v. š. medaus,
310 ml vandens,
2 a. š. džiovintų mielių,
50 g sviesto,
1 a. š. druskos,
230 g graikinių riešutų,
1 v. š. alyvuogių aliejaus,
1 v. š. pieno.

GAMINIMAS:

Dubenyje sumaišykite medų ir 125 ml šilto vandens. Jame ištirpinkite mieles. Palaukite, kol mielės suputos. Tada sudėkite ištirpintą sviestą ir likusį vandenį. Taip pat miltus, druską ir sukapotus riešutus. Mediniu šaukštu užmaišykite tešlą. Minkykite 10 minučių, kol tešla pasidarys vienalytė ir tąsi.

Sudėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite ir laikykite šiltoje vietoje apie 1 valandą, kol tešla pakils dvigubai. Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki 180 laipsnių. Suformuokite du kepaliukus. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir sudėkite duoną (palikite bent 5 cm tarpą tarp kepaliukų).

Uždenkite rankšluoščiu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 1 val. Peiliu kepaliuko paviršiuje padarykite bent 6 įstrižas įpjovas. Aptepkite pienu ir kepkite 35 minutes arba kol duona įgis rusvą aukso atspalvį.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668