300 g rupių ruginių miltų,
215 g rupių kvietinių miltų,
2 v. š. medaus,
310 ml vandens,
2 a. š. džiovintų mielių,
50 g sviesto,
1 a. š. druskos,
230 g graikinių riešutų,
1 v. š. alyvuogių aliejaus,
1 v. š. pieno.
GAMINIMAS:
Dubenyje sumaišykite medų ir 125 ml šilto vandens. Jame ištirpinkite mieles. Palaukite, kol mielės suputos. Tada sudėkite ištirpintą sviestą ir likusį vandenį. Taip pat miltus, druską ir sukapotus riešutus. Mediniu šaukštu užmaišykite tešlą. Minkykite 10 minučių, kol tešla pasidarys vienalytė ir tąsi.
Sudėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite ir laikykite šiltoje vietoje apie 1 valandą, kol tešla pakils dvigubai. Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki 180 laipsnių. Suformuokite du kepaliukus. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir sudėkite duoną (palikite bent 5 cm tarpą tarp kepaliukų).
Uždenkite rankšluoščiu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 1 val. Peiliu kepaliuko paviršiuje padarykite bent 6 įstrižas įpjovas. Aptepkite pienu ir kepkite 35 minutes arba kol duona įgis rusvą aukso atspalvį.