2 kiaulės kojų,
300 g žirnių,
1 kg raugintų kopūstų (be spanguolių, obuolių ir krienų),
2 svogūnų galvučių,
kelių kadagio uogų (arba prieskonių mišinio su kadagiais),
2 lauro lapelių,
1 arbatinio šaukštelio mairūnų,
druskos.
GAMINIMAS:
Perrinktus žirnius perplaukite šaltu vandeniu, suberkite prieskonius ir druską, virkite tol, kol žirniai suminkštės. Kiaulės kojas užpilkite vandeniu su svogūnais ir lauro lapais, virkite apie 1 val, tada jas išimkite, sudėkite raugintus kopūstus, ant jų kiaulės kojas ir troškinkite dar pusę valandos.
Žirnius pertrinkite per sietą, sudėkite į lėkštę kartu su raugintais kopūstais ir kiaulės kojomis. Šį patiekalą galite patiekti su virtomis bulvėmis ir būtinai su garstyčiomis.