300 g jaučio ar kiaulės kepenų,
3 bulvės,
svogūnas,
obuolys,
šaukštelis druskos,
1 g baltųjų pipirų,
2 šaukštai sviesto.
P a d a ž u i:
50-200 ml pieno arba grietinėlės,
druskos ir
pipirų.
GAMINIMAS:
Supjaustykite kepenis gabaliukais ir kartu su druska, pipirais, daržovėmis bei obuoliu susmulkinkite virtuvės kombaine, kol gausite vienalytę masę. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, šaukštu dėkite į ją faršą. Bifšteksus kepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus.
Į keptuvę supilkite pieną arba grietinėlę, pakaitinkite, pagardinkite prieskoniais ir šiuo padažu apliekite bifšteksus. Patiekite su virtomis bulvėmis, bruknių uogiene ir gūžinių kopūstų salotomis. Kepenų bifšteksai taip pat tinka mėsainiams su salotomis, agurkais ir pomidorų padažu. Bifšteksus galima ir užšaldyti.