250 g miltų,
5 šaukštelių kakavos miltelių,
4 kiaušinių,
1/2 stiklinės cukraus,
vanilinio cukraus,
300 ml pieno,
aliejaus.
K r e m u i:
300 ml saldaus kondensuoto pieno,
100 g šokolado dribsnių (arba tarkuoto šokolado),
2 šaukštų želatinos,
šlakelio romo.
P a d a ž u i:
400 g šaldytų aviečių,
1/2 stiklinės cukraus.
GAMINIMAS:
Trynius atskirkite nuo baltymų. Iš miltų, kakavos, trynių ir pieno išmaišykite grietinės tirštumo tešlą. Baltymus išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Atsargiai įmaišykite į tešlą. Iškepkite lietinius. Paruoškite kremą. Supilkite kondensuotą pieną, plakite apie 5 min., kol pasidarys puri masė.
Pabaigoje suberkite šokolado dribsnius, įpilkite romo. Želatiną užmerkite ir ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens, atvėsinkite ir atsargiai įmaišykite į kremą. Paruoškite padažą. Avietes pavirkite su cukrumi, pertrinkite per sietelį, išmaišykite ir atvėsinkite. Paruošto kremo dėkite ant kiekvieno lietinio, suvyniokite suktinukus.
Palikite šaldytuve stingti. Tuomet supjaustykite 5 cm dydžio gabaliukais. Patiekite su aviečių padažu.