200 ml pieno,
2 kiaušinių,
4 šaukštų miltų,
1 šaukštelio cukraus,
1 šaukšto aliejaus,
druskos,
1 šaukšto sviesto,
po 200 g džiovintų slyvų ir abrikosų,
1 stiklinės graikinių riešutų,
1 stiklinės grietinės.
GAMINIMAS:
Įdarui džiovintus vaisius smulkiai supjaustykite, riešutus sukapokite, sumaišykite su grietine, palikite 10 min. Miltus, druską ir cukrų sumaišykite su kiaušiniais ir trupučiu šilto pieno. Tuomet maišant plona srovele supilkite likusį pieną. Į tešlą įmaišykite aliejų.
Kepkite lietinius. Juos dėkite į formą sluoksniuojant: kiekvieną blyną aptepkite sviestu ir uždėkite įdaro. Viršutinį blyną uždenkite lėkšte ir uždėkite svorio paslėgti. Pašaukite į įkaitintą orkaitę 30 min. Patiekiant viršų aptepkite grietine, papuoškite džiovintais vaisiais ir riešutais.