4 vidutinio dydžio bulvės,
2 šaukštai miltų,
1 kiaušinis,
truputis citrinų sulčių,
druskos,
pipirų,
aliejaus.
Į d a r u i:
2 saujos džiovintų grybų,
1 svogūnas,
truputis druskos.
GAMINIMAS:
Įdarui skirtus grybus nuplaukite ir 3-4 val. mirkykite šaltame vandenyje. Tada juos dar kartą nuplaukite, vėl užpilkite vandeniu ir virkite apie valandą. Išvirusius grybus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su susmulkintu pakepintu svogūnu, įberkite druskos. Bulves stambiai sutarkuokite.
Į tarkius įspauskite citrinų sulčių, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, paskaninkite druska bei pipirais. Gerai išmaišykite. Iš tarkių tešlos formuokite blynelius, ant jų dėkite grybų įdaro, tada dar šiek tiek tešlos.
Rankomis suformuokite "dranikus". Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Iškepusius blynus sudėkite ant popierinių rankšluoščių, kad sugertų riebalų perteklių. Patiekite su grietine.