600 g kalakutienos šlaunelių filė,
2 raudoni svogūnai,
skiltelė česnako,
0,5 kg morkų,
200 g pievagrybių,
2 šaukštai augalinio aliejaus,
šaukštelis džiovintų čiobrelių,
0,5 l sultinio,
2 šaukštai pomidorų padažo,
100 ml grietinėlės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Švarius svogūną ir česnaką supjaustykite. Švarius ir nuvalytus pievagrybius ir morkas supjaustykite. Kalakuto filė supjaustykite kubeliais. Troškinkti skirtame puode įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite mėsą, pagardinkite prieskoniais ir išimkite. Likusiuose riebaluose pakepinkite svogūną ir česnaką, įdėkite čiobrelių.
Tada įdėkite grybus ir troškinkite, kol išgaruos skystis. Įdėkite morkas ir mėsą, įpilkite sultinį. Pagardinkite prieskoniais ir troškinkite valandą. Įpilkite grietinėlę, įdėkite pomidorų padažo, maišant virkite 3 min. Pagardinkite druska ir pipirais.