2 stiklinių kvietinių miltų,
3 kiaušinių,
1 stiklinės pieno,
1/2 stiklinės vandens,
1 šaukšto aliejaus,
aguonų,
2 šaukštų cukraus,
vanilinio cukraus su natūralia vanile,
žiupsnelio druskos.
Į d a r u i:
200 g maskarponės sūrio,
1-2 bananų,
3 šaukštų cukraus miltelių,
2-3 šaukštų grietinės,
citrinų arba laimo žievelės papuošti,
trintų uogų (braškių, aviečių, vyšnių ar kt.).
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplakite su pienu ir vandeniu, įberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską. Supilkite aliejų po to palaipsniui suberkite persijotus miltus. Aguonas, pakepinus ant sausos keptuvės, suberkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite ir palikite 30 min. Lietinius kepkite ant įkaitintos ir aliejumi pateptos keptuvės. Paruoškite įdarą.
Maskarponės sūrį ištrinkite su grietine, cukraus milteliais, sudėkite gabaliukais pjaustytą bananą. Ant kiekvieno lietinio vidurio dėkite šaukštą įdaro, suimkite viršuje kraštus, apjuoskite citrinų žievelės juostele. Patiekite su trintomis su cukrumi uogomis. Įdarui dėkite varškę, ištrintą su keliais šaukštais grietinės ir cukrumi. Skanus įdaras troškintų obuolių su medumi ir cinamonu.