400 g marinuotų silkių filė,
1 svogūno,
1 stiklinės apelsinų sulčių,
4 marinuotų kriaušių,
1 šaukšto alyvų aliejaus,
0,5 stiklinės spanguolių,
2 šaukštelių tarkuotų krienų,
0,5 stiklinės sauso raudonojo vyno,
pusės citrinos sulčių,
po žiupsnelį druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinkite alyvų aliejuje, užpilkite apelsinų sultimis, pagardinkite prieskoniais, patroškinkite apie 20 min. ir atvėsinkite. Pagaminkite padažą: pertrinkite spanguoles per sietelį ir sumaišykite su vynu, citrinos sultimis bei krienais.
Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Ant kiekvieno silkių filė gabalėlio uždėkite svogūnų troškinio, susukite suktinius ir išdėliokite dubenėlyje. Tarp suktinių sudėkite kriaušes, apliekite spanguolių padažu. Padažą galite patiekti atskirai.