500 g kepenėlių (kiaulienos, jautienos arba paukštienos,
1-2 nedidelių svogūnų,
druskos,
pipirų,
grietinės.
T e š l a i:
miltų,
1-2 kiaušinių,
alaus.
GAMINIMAS:
Kepenėles išvirkite, sumalkite mėsmale. Paruoštą masę kartu su smulkintu svogūnu apkepkite keptuvėje šlakelyje aliejaus, įberkite druskos, pipirų. Iš miltų, kiaušinių ir alaus paruoškite grietinės tirštumo tešlą.
(Aluje yra mielių, todėl blyneliai bus purūs ir minkšti). Į tešlą įmaišykite kepenėlių masę. Jei reikia dar įberkite druskos arba prieskonių. Įkaitintame aliejuje kepkite nedidelius blynelius Patiekite su grietine. Vietoj alaus į tešlą galite pilti vandens.