400 g kiaulienos be kaulo,
100 g lukštentų saulėgrąžų sėklų,
2 svogūnų,
2 kiaušinių,
1 kietesnės bandelės,
aliejaus,
miltų apvolioti,
druskos,
pipirų.
Grybų p a d a ž u i:
15 g džiovintų grybų,
1 stiklinės vandens,
1/2 stiklinės grietinės,
1 šaukšto miltų.
1 stiklinės
GAMINIMAS:
Mėsą sumalkite kartu sumirkyta ir nuspausta bandele, svogūnais. Įmuškite 1 kiaušinį, įberkite druskos, pipirų. Viską gerai išmaišykite. Padarykite nedidelius blynelius, apvoliokite miltuose,kiaušinio plakinyje ir saulėgrąžų sėklose. Kepkite keptuvėje.
Pradžioje iš abiejų pusių apkepkite gerai įkaitintame aliejuje, o baikite kepti ant mažos ugnies. Paruoškite padažą. Grybus užpilkite vandeniu, išmirkykite. Tuomet virkite apie 30 min. nedideliame vandens kiekyje. Grietinę sumaišykite su miltais, sudėkite į grybų padažą, pagardinkite druska ir pipirais.