2 citrinų,
2 dėžučių sardinių aliejuje,
6 žaliųjų alyvuogių be kauliukų,
po 2 šaukštelius garstyčių pastos ir grietinės,
po žiupsnelį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
poros šakelių šviežių petražolių.
GAMINIMAS:
Citrinas nuplaukite ir nuplikykite. Nupjaukite jų viršūnes taip, kad būtų lyg nedideli dangteliai, o apatines dalis palyginkite, kad vaisiai stovėtų. Aštriu peiliu išskobkite minkštimą. Sardines sumaigykite su trupučiu aliejaus, prieš tai nupilkite didesnę jo dalį.
Sumaišykite su žuvų mase garstyčias, grietinę, smulkiai sukapotas alyvuoges ir šiek tiek citrinų minkštimo. Mišinį pagardinkite druska bei pipirais, įdarykite juo citrinas ir uždenkite nupjautomis dalimis - dangteliais. Prieš patiekiant papuoškite petražolėmis bei alyvuogėmis.