1 ananaso,
po 2 obuolius,
apelsinus ir
bananus,
200 g žaliųjų vynuogių,
pusės citrinos sulčių,
šviežių mėtų lapelių,
šaukšto cukraus,
100 ml grietinėlės.
GAMINIMAS:
Nuplautą, nusausintą ananasą perpjaukite pusiau. Išskobkite ananaso minkštimą ir pusę jo supjaustykite kubeliais. Iš pusės citrinos išspauskite sultis. Nulupkite, supjaustykite ir citrinos sultimis apšlakstykite obuolius, supjaustykite ir bananus.
Iš pusės apelsino išspauskite sultis, o likusią pusę bei kitą apelsiną nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Dideles vynuoges į salotas dėkite perpjautas per pusę. Dubenyje sumaišykite supjaustytus vaisius ir sudėkite į ananaso puseles.
Paruoškite padažą: sumaišykite saldintą plaktą grietinėlę su pusės apelsino sultimis, smulkintomis mėtomis ir užpilkite ant salotų.