2 nemažų bulvių,
2 šaukštų kedrų riešutų branduolių,
1 didelio pomidoro,
40 g brinzos,
6 šviežių traškių salotų lapų,
2 šaukštų vyno acto,
2 šaukštelių garstyčių tyrės,
2 šaukštų alyvų aliejaus,
40 g plonų bekono juostelių,
po žiupsnelį maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Su lupenomis virtas bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Riešutus pakepinkite be riebalų, kad gražiai pagelstų. Pomidorą bei brinzą supjaustykite kubeliais, salotų lapus suplėšykite. Actą sumaišykite su garstyčiomis, druska, pipirais.
Supilkite į aliejų, viską gerai suplakite ir užpilkite ant bulvių. Bekono juosteles iškepkite ir pasmulkinkite. Sumaišykite bulves, salotų lapus, brinzą ir pomidorus. Prieš patiekiant salotas apibarstykite riešutais ir bekono gabalėliais.