1 kg kalakuto krūtinėlės,
keleto pekininio kopūsto lapų,
1 svogūno,
1 skiltelės česnako,
200 g riebios varškės,
4 šaukštų maltų džiūvėsių,
2 juostelių rūkytos šoninės,
0,5 l vištienos sultinio (iš kubelių),
100 ml grietinėlės,
4 šaukštų aliejaus,
1 šaukšto bulvių krakmolo,
žiupsnelio druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Kalakuto krūtinėlę nuplaukite, perpjaukite pusiau, bet ne iki galo (atlenkus gausite stačiakampį), lengvai išmuškite, ištrinkite druska ir pipirais. Pekininio kopūsto lapus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Svogūną ir česnako skiltelę susmulkinkite, truputį pakepinkite su šaukštu aliejaus, dėkite į dubenėlį, sukrėskite per sietelį pertrintą varškę, džiūvėsius.
Pagardinkite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite. Ant išmuštos krūtinėlės dėkite šoninės juosteles, ant jų varškės masę, išlyginkite, gražiai susukite ir sutvirtinkite mediniais krapštukais. Likusį aliejų įkaitinkite puode, dėkite suktinį, vartant iš visų pusių apkepkite, tada supilkite sultinį, uždenkite ir troškinkite apie 1 val.
Baigus troškinti suktinį išimkite ir iš likusio sultinio paruoškite padažą. Į sultinį supilkite grietinėlę, 2 šaukštuose šalto vandens išmaišytus miltus ir virkite, kol sutirštės. Padažą pagardinkite druska ir pipirais. Atvėsusį suktinį supjaustykite griežinėliais ir patiekite su padažu. Valgyti galima tiek šaltą, tiek karštą.